ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Προτάσεις των μαθητών για οικολογική μετακίνηση στο Βόλο


Με στόχο την αλλαγή των συμπεριφορών μετακίνησης στην πόλη και την ανάπτυξη των Πράσινων Μεταφορών, συνεχίζεται και φέτος για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η Εκστρατεία «Ecomobility», που διοργανώνει το δίκτυο ECOCITY με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων.

Με σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από είκοσι έξι πόλεις της χώρας μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και στη διάρκεια του τρέχοντος διμήνου καταθέτουν προτάσεις για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς στην πόλη τους, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο Δήμος Βόλου διοργανώνει ειδική εκδήλωση, στην οποία οι πολίτες και η εκπαιδευτική κοινότητα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη παρουσίαση προτάσεων από ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου και του Εσπερινού Γυμνασίου Βόλου, για τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων μετακίνησης που παρουσιάζει ο Βόλος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, παρουσία του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτινιώτη ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου