ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κατολισθήσεις στο ανατολικό Πήλιο

Κομμένη στα δύο παραμένει η επικοινωνία με το Πήλιο

εξαιτίας της μεγάλης κατολίσθησης που σημειώθηκε την Πέμπτη στην Εθνική Οδό στο ύψος του Θεάτρου Ξουριχτίου με τον κίνδυνο πτώσης και νέων βράχων να είναι ορατός…


Από συνεχείς κατολισθήσεις στην ευρύτερη περιοχή υποφέρει το Ανατολικό Πήλιο. Οι πρώτες σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, οπότε και εκδηλώθηκαν τα πρώτα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ από τότε συνεχίζονται σε καθημερινό βαθμό.


Η μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης και έγινε αντιληπτή από τους δασκάλους που πήγαιναν στο σχολείο. Από το σημείο από την πρώτη στιγμή απομακρύνθηκαν τα κομμάτια των βράχων και τα χώματα, αλλά επειδή οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται όλο αυτό το διάστημα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νέας κατάπτωσης βράχων.

Πάντως το σημείο επισκέφτηκαν και ένας γεωλόγος και ένας μηχανικός της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου να κάνουν αυτοψία και αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση της Περιφέρειας, αφού σταματήσουν οι βροχές, οπότε και ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για πολλές μέρες.


Αυτή την στιγμή η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο μέχρι το Δημοτικό Διαμέρισμα Λαμπινού και για τις περιοχές μετά το Ξουρίχτι μόνο από την Εθνική Οδό Βόλου-Ζαγοράς ωστόσο υπάρχει και αστυνόμευση στο σημείο για όσους δεν γνωρίζουν ότι ο δρόμος είναι κλειστός.

Πάντως αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση της Περιφέρειας, αφού σταματήσουν οι βροχές, κάτι που σημαίνει ότι ο δρόμος ίσως παραμείνει κλειστός για πολλές ημέρες.


Κατολισθήσεις σε όλη την περιοχή
Εν τω μεταξύ πτώσεις βράχων σημειώνονται σχεδόν σε ολόκληρη την περιοχή ενώ έχουν πέσει μεγάλα κομμάτια βράχων ακόμα και μέσα σε οικισμούς.

Πιο συγκεκριμένα έχουν πέσει βράχια σε έξι σημεία στο Πουρί. Μάλιστα στην μία περίπτωση η κατολίσθηση έχει σημειωθεί σε δρόμο μέσα στο χωριό. Παράλληλα κατολίσθηση σημειώθηκε και την Τετάρτη το βράδυ στην Ζαγορά ενώ τα βράχια που είχαν πέσει στο δρόμο που περνά μέσα από τον συνοικισμό Μαρούτσα του Μουρεσίου απομακρύνθηκαν χθες το πρωί.


Την ίδια στιγμή κατολίσθηση που έχει σημειωθεί στο Κισσό στις αρχές της εβδομάδας κρατά ακόμα το ένα ρεύμα κυκλοφορίας κλειστό στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στο ύψος του χωριού με την Δημοτική Αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου να αναφέρει πως ο εργολάβος δεν έχει κάνει τις απαραίτητες εργασίες.

Εκτός από τις κατολισθήσεις σημειώθηκε και καθίζηση στο οδόστρωμα στο οδικό δίκτυο Ζαγοράς – Τσαγκαράδας καθιστώντας το σημείο ιδιαίτερα επικίνδυνο.


Διαμαρτύρονται τοπικές κοινότητες για το δρόμο Χάνια-Κισσός
Να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες ολοκλήρωσης του δρόμου Χάνια-Κισσός ζητάνε με επιστολή τους στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό οι τοπικές κοινότητες Αγίου Δημητρίου, Ανηλίου, Κισσού και Μουρεσίου.

«Η Νομαρχία είχε υποσχεθεί ότι θα συντάξει μελέτη παράκαμψης και διάνοιξης νέου δρόμου 1.900 μ. Μέχρι σήμερα όμως ούτε τα 800 μ. έγιναν ούτε και την μελέτη είδαμε», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου